Högtidsmöte den 6 oktober 2012

Sedan logesyskonen minglat en stund och avnjutit fördrinken och var och en därefter funnit sitt bordssällskap, bänkade vi oss enligt placeringslistan för kvällens måltid. Huvudrätten bestod av fläskytterfilé med potatisgratäng, dragonsås och grönsaker medan desserten var en chokladkaka med rårörda hallon och sherry. Allt smakade mycket gott och kaffet och kakan ovanpå maten, var precis vad vi orkade med. Vår trägne musikant Åke Speleman bidrog till stämningen under måltiden med skön dragspelsmusik.

Sedvanliga skålar och leven utbringades för vår orden och dess beskyddare och syster O Anna-Brita höll tal till vår recipient syster Anitha som återgäldade med ett fint tal. Broder VDM Karl- Axel Bengtsson tackade för maten och passade på att till allas glädje ge oss inblickar i vädertjänstens prognosarbete i en rolig historia.

Därefter tråddes dansen och logesyskonen dansade och roade sig in på småtimmarna endast avbrutna av lotteridragning där ett fint vinstbord fördelades. Kvarstod så endast för O syster Anna-Brita att tacka kvällens arrangörsgrupp, där hon själv ingick, för ett trevligt efterkapitel och med oss fick vi sedvanligt några tänkvärda ord och citat.

(Klicka i bildrutan för att se bilden och för att lämna den)