Kulturafton, vårfest 5 april 2014

Styrelsen hade bestämt att till detta efterkapitel skulle vi öppna upp och roa oss en kväll tillsammans med personer som vi logemedlemmar känner och som vi tror kan ha intresse av medlemsskap i vår orden. Uppmaningen hörsammades verkligen, vilket innebar att vår krets denna kväll utökades med 38 st inbjudna gäster. Eftersom gästerna, precis som vi vasasyskon, verkade tycka om att ha roligt, så blev det en festlig kväll med härlig samvaro och många glada möten.
Menyn bestod av inbakad lax på spenatbädd, gröna ärter, kokt potatis och vitvinssås, allt välsmakande och tillagat med omsorg.Till kaffet så en verkligt smarrig chokladkaka som sy Christina Nilsson bakat.
Bengt-Åke Bengtsson från Heagården i Munkaljungby underhöll till kaffet med emigrantvisor och berättelser från emigrant- och nybyggartiden vilket lockade många skratt och även glädje över igenkännandet av de gamla sångerna och skrönorna.  Bengt-Åke ledde oss också i ”amerikaleken” och visade att man verkligen hade roligt också före tv:ns tid.
Till dansen spelade Carl-Ingvars enmansorkester förtjänstfullt och även om vi var flitiga på dansgolvet så hann vi inte på långa vägar med allt vi ville innan kvällen led mot sitt slut.
Före hemgång förrättade br Jan Wahlström dragning i såväl reselotteriet som kvällens lotteri och som vinsterna var många gick de flesta av oss hem med något vunnet och visst kändes det, även för oss som haft liten tur i lotteriet, att vi hade fått vara med om ännu en fin vasakväll.

(Klicka i bildrutan för att se bilden och fram och back med pilarna under bilden)