Gökotta i Sibirienskogen den 11 maj 2014

I söndags, den 11 maj hade bröderna Bengt Gustafsson och Leif Larsson
kallat till Gökotta i Sibirienskogen. O syster Anna-Brita var med och hade
vänligheten skriva några rader om detta till hemsidan:

På vägen in mot Ängelholm så regnade det så mycket så vi undrade vad detta skulle bli. Väl framme i Sibirienskogen så välkomnades alla av Bengt Gustafsson. Vi var 16 personer som trotsade regnet. När vi började vår promenad så sken solen och det blev så där skönt som det bara kan vara i en skog vid denna årstiden.
Efter en kort vandring stannade vi upp och Bengt berättade om Sjöhusen som hade
legat på den platsen fram till början av nittonhundratalet. Efter att vi vandrat lite till kom vi fram till UFO-monumentet och Leif och Bengt berättade historien om Gösta Karlsson. (Gösta Carlsson som kallades ”pollenkungen” efter sina upptäckter om det nyttiga med pollen, upplevde en sen natt eller tidig morgon att en farkost landade i Sibirienskogen och han gjorde noggranna anteckningar om dess utseende och storlek på vars grund ett minnesmärke uppfördes och kan beses på platsen) Efter vandringen körde vi hem till Wally och Bengt i deras stora och vackra uterum där vi åt och drack från vår medhavda
fikakorg. Några små välkända sånger sjöng vi också. Medan vi satt och fikade så regnade det igen men det gjorde ju inget nu när det hade varit så fint väder på promenaden.
Hälsningar
Anna-Brita