Gökotta på Bjäre den 12 maj 2013

I söndags, den 12 maj, samlades vi några morgonpigga vasasyskon till gökotta med början i Vantinge hos Birgitta Rehn och Jan Cederhag. Efter samlingen gav vi oss iväg till en strandpromenad vid Glimminge plantering. Morgonbrisen var stundom frisk vid havet men alla hade klätt sig väl och vi fick en fin promenad och kunde glädja oss åt strandens växt- och fågelliv. Omgivna av kunniga syskon fick vi klarhet i sådant vi såg och hörde under vår vandring även om vi kanske ändå mest gladdes åt att höra gök och näktergal.

Godsakerna i den medhavda matsäcken satt fint när vi återvänt till Vantinge och Birgitta och Jan välkomnat oss till den sköna uteplatsen på sin gårdsplan. Väderprognosen för dagen hade väl inte varit den bästa och det kanske avskräckt någon från att komma ut, men för oss som kom blev det ändå som det brukar; med en tröja om axlarna var vädret utmärkt och vi kunde – som brukligt i vasasammanhang – glädja oss åt skön samvaro med goda vänner.

Syskonen Birgitta Rehn, Jan Cederhag, Gunni och Leif Larsson samt Vally och Bengt Gustafsson som arrangerat, fick välförtjänt tack och applåder för sina insatser.

(Klicka i bildrutan för att se bilden och gå fram och back med pilarna under bilden)