Logemöte med Julfest den 6 december 2014

Efter logemötets stämningsfulla avslutning samlades vi så till efterkapitel till vilket sju gäster anslöt,  och välkomstglöggen med tillbehör satt fint som förberedelse till det julbord som väntade. Arrangörsgruppen hälsade oss välkomna och de inbjudna gästerna presenterades och fick vår sedvanliga välkomstapplåd.

Julbordets läckerheter avnjöts med för tillfället lämpliga tillbehör, och roliga visor – passande till situationen – sjöngs varmed stämningen steg till normalnivå, d v s dithän att ingen längre kunde höra annat än vad närmaste grannen sa, men vad gjorde det, julmaten var god och allt man kunde önska sig fanns på bordet, t o m grönkål som fick beröm från flera håll. Det enda som möjligen saknades var lutfisken, men eftersom inga klagomål däröver hördes, tänkte väl fiskälskarna istället framåt på sin egen vällagade lutfisk.

Efter det att julgröten ätits dämpades belysningen och sex skönsjungande damer inträdde i salen och bjöd oss på fina advents- och julsånger. Flickorna tillhörde en av Strövelstorps församlings flickkörer och de bidrog med sina ljusa ungdomliga röster till att vi fick känna lite av adventstidens längtan och förväntan inför julen.

Sen kom jultomten med var sin julklapp till oss. Tomten var väl kamouflerad men eftersom br Göran Johannesson ur arrangörsgruppen saknades så föll ju välgrundade misstankar på honom. Br Jan Wahlstrom gladde oss med sina julklappar d v s vinsterna i reselotteriet och hade det inte varit för att vi alla kunde se hur dragningen skedde helt korrekt, så hade vi ju blivit misstänksamma eftersom den högsta vinsten i år tillföll samma person som förra året, nämligen O Anna-Brita. Men alla lyckliga vinnare gratulerades och reselotteriet öppnades därefter för nya insatser till nytta för kassan och till glädje för kommande års vinnare.

Kvällen rann fort iväg och som samtalsämnen aldrig tycks tryta bland vasafolk, så hade vi fullt upp fram till dess lotteridragning förrättats och arrangörsgruppen avtackats och det var dags för hemgång efter ännu en trivsam vasakväll.   PJ

(Klicka i bildrutan för att se bilden och gå fram och back med pilarna under bilden)