Efterkapitel kulturafton 6 april 2013

Denna kväll skulle det bli hattparad, tipsrunda och – skulle det visa sig – flera aktiviteter. Många fantasirika hattar och kreationer visades upp och efter maten skulle det bli omröstning om bästa uppsättning så för herrarna var det till att strunta i uppfostran och behålla mössan på under måltiden, vilket ju alltid varit ok för damerna. Men nu skulle ju alla hinna se alla så …..

Måltiden bestod av vallenbergare med tillbehör och för en stund så glömde vi hattarna, så god var vallenbergaren, för att inte tala om tillbehören. Stort beröm åt köket!

Så röstade vi om hattarna och bland herrarna stod Mats Holmberg som klar vinnare och bland damerna Gun Johansson som båda fick pris och applåder. Men lugnet hann aldrig riktigt lägra sig förrän tipsrundan utlystes och där bjöds det på riktiga klurigheter så det gällde att ha gott minne och livlig fantasi. Här lyckades Bertil Påhlsson bäst.

Men plötsligt tystnade sorlet för i dörren skymtade en landsfiskalsliknande person och vi hann ju alla rannsaka våra samveten innan vi förstod att mannen i dörren var Lars Magneklint från Höganäs som iförd chaufförsutstyrsel skjutsat ”tanterna” Christina Magneklint och Bodil Larsson som kommit från Höganäs för att hylla Berit Bogren som så förtjänstfullt fullgjort sina 6 år som DD i vår loge. ”Tanterna” framförde ett hyllningstal fyllt av roliga infall och spred allmän munterhet bland oss.

Vi hann också med några svängar på dansgolvet till fin ”husbandsmusik” innan vi begav oss hemåt efter denna trevliga vasakväll.

(Klicka i bildrutan för att se bilden och fram och back med pilarna under bilden)