Kulturafton den 4 oktober 2014

Till kvällens efterkapitel anslöt 7 st inbjudna gäster samt sy Maj-Britt Andersons syster Ingrid Karlsson, känd vissångerska och berättare från Blekinge, som lovat svara för kvällens underhållning.
Arrangörsgruppen hade dukat matsalen med festliga färger och dekoratiiva landskaps-bilder för bordsplaceringen, och man anslog tonen för kvällen med en välkomnande sång.

För ovanlighetens skull fick vi förrätt, en god sillmacka, och därefter porterstek med tillbehör, som vanligt vällagat och gott. Ingrid Karlsson ledde sången i bordsvisorna och stämningen var hög och som vanligt hade vi mycket att prata om.Till kaffet gladde vi oss åt smarrig toscakaka som sy Maj-Britt Anderson bakat.
Innan vi bröt upp från borden ledde br Gunnar Hyberts oss i en frågetävling med kluriga men lagom svåra frågor. Så vi fick alla känna oss kunniga och duktiga med rätt svar på nästan alla frågorna även om inte många av oss visste att byggnaden Turning Torso i Malmö är bortåt 200 m hög.

Till kaffet i salongen bjöd Ingrid Karlsson på sånger och berättelser från Blekinge och Jämshög av författare som, Alice Tegnér, Pär Thomasson, Sven Edvin Salje och Harry Martinsson. Blekinge har en rik sång- och diktskatt att ösa ur och Ingrid gav oss prov på lite av varje därifrån och vi fick glädjas åt en fin stund med hennes vackra röst och fina gitarrspel.
Lotter såldes och vinster fördelades och lite allsång hanns också med innan kvällens arrangörsgrupp tackades av O Anna-Brita för väl genomfört värv varefter vi såsmåningom skildes efter ännu en fin vasakväll.
.
(Klicka i bildrutan för att se bilden och gå fram och back med pilarna under bilden)