Efterkapitel vid logemöte den 1 mars 2013

Efter drink och sedvanligt mingel intog vi så matsalen som arrangörsgruppen dukat festligt i Amerikas färger, antydande kvällens ämne som var ett föredrag av Hans Åke Jönsson, en traktens son som i sitt arbete varit bosatt med sin familj i Kanada under några år och då besökt många av amerikas sevärdheter och berömda platser.

Till efterkapitlet anslöt förutom Hans Åke Jönsson, hans hustru Monica samt O Anna-Britas inbjudna gäst Gunilla Persson.

Kvällens meny; Ugnsbakat kalkonbröst med bjärepotatis, gräddsås, rödkål och äppelmos smakade bra och avslutades med kaffe och kaka i salongen.

När så alla försett sig med kaffe, kaka och övriga tillbehör, lämnades ord och bild till Hans Åke Jönsson som höll ett mycket intressant föredrag med initierade beskrivningar av många amerikanska platser, förhållanden och företeelser. Som intresserad fotograf har Hans Åke samlat ett omfattande bildmaterial från amerika under sina resor dit från 1980-talet och framåt.

Sedan lotteripinnarna sålts, lotterivinsterna fördelats, en svängom på dansgolvet medhunnits och arrangörsgruppen avtackats, hade klockan passerat midnatt och det var dags för uppbrott efter ytterligare en trevlig vasakväll.

(Klicka i bildrutan för att se bilden och flytta sen fram och back med pilen under bilden)