Utfärd till Köpenhamn den 2 september 2012

Som brukligt är i vår loge så var höstens första efterkapitel en utfärd. Denna gång till Köpenhamn. En gäst tillkom, Anitha Andersson, vän till O sy Anna-Brita,

Färden gick med buss mot Öresundsbron men strax före bron, på Skånegården, gjordes paus för att äta medhavd matsäck. Därefter väntade en färd med kanalbåt på Köpenhamns kanaler med start i Nyhavn där alla före båtfärden kunde inmundiga något drickbart på en av de många krogarna där. Turen varade i en timma och en bra guide och storslagna vyer gjorde rundturen spännande och intressant. På restaurangen Petersens Familjehave i Fredriksberg serverades sedan ett ”Koldt bord” som smakade bra efter sjöturen. Familjehaven var ett trevligt ställe med underhållning till den goda maten.

Vid femtiden ställdes så färden mot Helsingör och i Espegerde gjordes uppehåll för dragning på de sålda lotterna. Det var fina vinster till mångas glädje.

Arrangörsgruppen, Gunni och Leif Larsson, Vally och Bengt Gustafsson, Birgitta Rehn och Jan Cederhag, belönades som vanligt av O Anna-Brita med att få läsa några tänkvärda ord. Kvar stod så färden tillbaka till Ängelholm och vasasyskonen kunde se tillbaka på en innehållsrik och trevlig dag.

 

(Klicka i bildrutan nedan och flytta sen fram och back med pilarna under bilden)