Utfärd till NÖ-Skåne den 8 september 2013.

Höstens utfärd gick till Göingeskogarna med trevliga stopp för olika aktiviteter. Det första var vid Finjasjön där vi intog medhavd frukost under sedvanligt muntra former.

Sen gick färden bort till blekingegränsen och Näsum där vår buss rullade in framför det tidigare IOGT-huset som nu är atelje och bostad åt en dansk konstnär; Troels Kirk.
I det stora garaget hade han byggt upp en modell av en amerikansk småstad med hamnar, järnväg, industrier och bostadshus. Allt var fantastiskt detaljrikt och skalenligt utfört och konstnären berättade att hela bygget hade tagit honom fem år att utföra.
I husets biografsalong hade konstnären ställt ut sina målade alster. En jättetavla med tranor ersatte bioduken och på väggarna hängde målningar, många med dramatiska motiv, mycket naturtroget återgivna.

I det vackra vädret gick färden vidare i det natursköna landskapet till Bäckaskogs slott där vi bjöds på slottsstek med tillbehör och eftermiddagskaffe med god kaka. Vi fick tillfälla att ströva en stund i den välskötta parken och trädgården innan färden gick vidare.

På Plastens hus i Perstorp möttes vi upp av br Henry Anderson som under en period var verksam vid Perstorp AB som konstruktör. Av br Henry och företagets guid fick vi en intressant inblick i företagets historia, ägarfamiljens öden och de många produkter företaget tillverkat.

På hemvägen pausades för korv med bröd och tillbehör på Forsmöllans rastplats vid Klippan. VO Mats Holmberg tackade arrangörsgruppen; Gunn och Ingvar Persson, Birgitta Rehn och Jan Cederhag för ett väl planerat och genomfört arrangemang. De ansvariga belönades med var sin trisslott.

(Klicka i bildrutan för att se bilden och sen fram och back med pilarna under bilden)