Knutsfest och nyårsrevy den 11 januari 2014

Liksom tidigare år inleddes efterkapitlet för de som så önskade med Ängelholmsrevyns eftermiddagsföreställning så det var ett glatt gäng som anslöt till logemötet från en rolig upplevelse i Rönneskolans aula denna kväll. Att det varit festligt förstod man när man såg alla glada miner och det sas bl a att revyn var den bästa på flera år.

Så långt hade alltså arrangörsgruppen lyckats och efter att vi sen fått en smarrig välkomstdrink och av gruppen fått höra en fin välkomstsång, serverades maten, och visst hade arrangörerna lyckats med den också. Det var Portergryta med Stompad potatis och allt var mycket vällagat. Till kaffet hade sy Gunni Larsson bakat en god äppelkaka så det var bara att njuta. Nya fina bordsvisor sjöng vi och de skulle vi ha behövt öva på, hoppas de kommer tillbaka nån gång så vi får göra det bättre.

Sen lekte vi, det gällde att svara fel på frågorna som br Jan Wahlström ställde till oss. Men eftersom sanning är ett av vår ordens ledord, var det näst intill omöjligt för oss att svara tvärt emot, så hur vi än ansträngde oss så svarade vi efterhand rätt på en fråga och åkte ut från tävlingen. Mest skärpt var br Leif Larsson som också blev vinnare i leken.

Lotteripinnarna såldes och fina vinster delades ut och de som inte vann fick sätta sitt hopp till reselotteriet som br Jan sålde nya andelar i.

Efter att julgranen plundrats på alla godsaker, dansades den sedvanlligt ut och någon ringdans blev det också varefter ”husbandet” spelade några fina danslåtar för dem som var sugna på en svängom. Efter det var timmen sen och vi var alla nöjda efter ännu en fin vasakväll.

(Klicka i bildrutan för att se bilden och gå sen fram och back med pilarna under bilden)