Knutsfest den 10 januari 2015

Knutsfestens arrangörsgrupp med kvällens huvudattribut: Julgranen som snart skulle plundras och dansas ut. Fr v Monica Jägerman, Gunilla Nilsson, Per Johansson, Vega Johansson, Lars Nilsson och Sven-Eric Jägerman.

Knutsfestens arrangörsgrupp med kvällens huvudattribut; Julgranen som snart ska plundras och dansas ut. Fr v Monica Jägerman, Gunilla Nilsson, Per Johansson, Vega Johansson, Lars Nilsson och Sven-Erik Jägerman.

                                    –   –   –   o   o   o   O   o   o   o   –   –   –

Efterkapitlet hade för de logesyskon som så önskat, börjat med eftermiddagens föreställning av Ängelholmsrevyn så därför hade logemötet börjat först kl 19, lagom efter det att revyn var slut. Till efterkapitlet, som därmed kom igång lite senare än vanligt, tillkom en inbjuden gäst så vi blev 42 st som bänkade oss i den vackert dukade matsalen. Efter ett litet trivsamt kaos fann var och en sin placering vid borden varefter arrangörsgruppen kunde hälsa välkommen, och med första bordsvisan sjungen så var festen igång.

Maten;  lax med en försvinnande god senapssås, var till allmän belåtenhet, och alla kunde låta sig väl smaka eftersom man visste vad som väntade, nämligen dans kring granen. Så när vi ätit oss lagom mätta, druckit oss lagom otörstiga och klarat rösten med några roliga bordsvisor, kallade sy Vega upp till dans och genast blev det tomt vid borden när alla ville dansa med i de gamla ringlekarna. Sedan granen så småningom plundrats och dansats ut i långdans, serverades kaffe och kaka.

Lugnet varade dock inte så länge för snart var det dags att gnugga geniknölarna i en tävling som gick ut på att tillsammans två eller flera, hitta klurigt gömda förnamn i ett antal meningar. Alla deltog med liv och lust och de flesta uppgifter klarades av även om en del suckar kunde höras när de rätta svaren meddelades. Bäst lyckades Sy Berit Bogren, br Mats Holmberg och br Ove Thornblad som därmed vann både ära och pris.

Dansen vidtog och som vanligt i vasasammanhang rusade tiden iväg och snart var det dags för dragning i kvällens lotteri och avtackning av arrangörsgruppen. Några danser till och sedan övergick lördagen till söndag och vi fick ge oss ut i stormen för hemfärd efter en trivsam och rolig vasakväll.  PJ