Vårfest den 11 april 2015

Matsalen gav ett färgsprakande intryck som förstärktes av alla mer eller mindre blomsterprydda logesyskon. Arrangörsgruppen som kallat till denna ”Förtrollande afton” hälsade oss välkomna med en sång, önskade oss en fin kväll tillsammans och bjöd oss att ta för oss av måltiden som bestod av Rosmarin- och dijonbräserad kycklingfilé med rotsaksgratäng och calvadossås. Maten smakade lika gott som menyn gav sken av, ja i synnerhet rotfruktgratängen kanske t o m ännu bättre. Hoppas den var nyttig för vi var överlag rätt generösa mot oss. Till kaffet bjöd syster Gunni Larsson oss alla 50 på hembakt kaka. Tack sy Gunni!

Som väl de flesta anat av inbjudan väntade underhållning med trolleri. Och visst väntade en trollkarl och magiker i kulissen och han hade modet att med sin väska ställa sig mitt i salen så de av oss som satt närmast hade honom inom någon meter. Nu skulle vi väl äntligen kunna avslöja knepen som är så svåra att se på håll eller i TV. Men något gick väl snett för han gjorde både gamla beprövade trick och nya, och lurade oss hela tiden trots att vi satt alldeles intill honom. Mycket skickligt – och inte nog med det – jämsides med trolleriet uppträdde han som ståuppkomiker med skön humor och lockade till många glada skratt. Proffsigt och roligt!

Vi hann med lite lek också; två inplastade gurkor skulle transporteras av två lag som lyckades si och så med såväl transport som överlämning. Dråpligheterna avlöste varandra så skrattmusklerna motionerades och visst är det skönt när stämningen är sån att alla så frimodigt kan bjuda på sig själv.

Senare under kvällen förrättade br Jan Walström vårens dragning i reselotteriet och eftersom vinsterna i denna omgång bestod av trisslotter, är ju möjligheterna näst intill oändliga. Lycka till med skrapandet alla vinnare!

Efter det att arrangörsgruppen välförtjänt berömts och avtackats och vinsterna i kvällens vinlotteri fördelats, gav vi oss ut i natten i ett stilla vårregn för hemfärd efter en minnesvärd vasakväll.  PJ

(Klicka i bildrutan för att se bilden och gå fram och back med pilarna under bilden)