Gökotta i Bjäre härad den 13 maj 2012

Cirka 20 morronpigga nybyggare mötte upp klockan åtta i Vantinge hos Birgitta Rehn och Jan Cederhag. Nästan som om vädret varit beställt åt oss, så var morgonen lugn och solig och passande för vår aktivitet och vi gav oss iväg till Grevie Backar där back-sippor fortfarande blommade och där kanske även en gök kunde höras.
Längs vägen stannade vi till i Grevie kyrka och såg på den fina väggmålningen av Pär Siegård. En frågetävling med anknytning till dagens aktiviteter fick vi att hålla igång våra hjärnor med. Alla klarade de kluriga frågorna bra och fick dela på äran som pris.
En fin och stärkande promenad i härlig natur fick vi och både blommor och fåglar blev examinerade och flera kunde också placeras i rätt art och familj. Göken kunde höras av de flesta och på vår vandring fick vi massor av frisk luft och härliga utsiktsvyer från backarna.
Så återvände vi till Vantinge och vår medhavda frukost. Birgitta och Jan hade ordnat sittplatser till oss alla på sin gård och mat, dryck och samvaro satt som en smäck efter väl förrättat värv.
Stort tack till frivilligarbetarna Gunni och Leif, Vally och Bengt samt Birgitta och Jan som ställt upp och ordnat gökottan.


(Klicka i bildrutan och flytta sen fram och back med pilarna under bilden)